Guds barns identitet.

Läs igenom de har Bibelverserna och begrunda dem. De berättar om vem du är som troende på Jesus. Låt Guds Ord sjunka in i ditt hjärta och forma dig. Slå gärna upp verserna i Bibeln.

Joh. 3:16. Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.

Ef. 1:4. Liksom han innan världens grund var lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom.

Ef. 1:13. I honom har också ni, sedan ni hört det sanna budskapet, evangeliet om er frälsning, ja, i honom har också ni, sedan ni kom till tro, tagit emot den helige Ande som ett sigill.

Joh. 1:12. Åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.

2Kor. 5:17. Om någon är i Kristus är han en ny skapelse. Det gamla är förbi, se, det nya har kommit.

Joh. 5:24. Amen, amen, säger jag er: Den som hör mitt Ord och tror på honom som sänt mig, han har evigt liv och kommer inte under domen utan har övergått från döden till livet.

2Kor. 5:4-5. Vi blir överklädda, för att det som är dödligt skall bli uppslukat av livet. Och den som berett oss för detta är Gud som har gett oss Anden som en handpenning.

1 Joh. 3:1-3. Se, vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn, och det är vi också. Världen känner oss inte, därför att den inte har lärt känna honom. Mina älskade, vi är Guds barn, och vad vi skall bli är ännu inte uppenbarat. Men vi vet att när han uppenbaras, kommer vi att bli lika honom, ty då får vi se honom som han är. Och var och en som har detta hopp till honom renar sig, liksom han är ren.

Rom8. 28-31. Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som han kallade efter sitt beslut. Ty dem han i förväg han har känt som sina har han också förutbestämt till att formas efter hans Sons bild, för att Sonen skulle vara den förstfödde bland många bröder. Och dem som han har förutbestämt har han också kallat. Och dem som han har kallat har han också förklarat rättfärdiga.och dem som han har förklarat rättfärdiga har han också förhärligat. Vad skall vi nu säga om detta? Är Gud för oss, vem kan vara emot oss?

2Kor. 3:17-18. Herren är Anden och där Herrens Ande är, där är frihet. Och vi alla som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi förvandlas till en och samma bild, från härlighet till härlighet. Det sker genom Herren Anden.

Joh. 15:5. Jag är vinstocken , ni är grenarna. Om någon förblir i mig och jag i honom, bär han rik frukt, ty utan mig kan ni ingenting göra.

Joh. 14:12. Amen, säger jag er.Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till fadern.

Mark. !6:17. Tecken skall följa dem som tror detta. I mitt namn skall de driva ut onda andar.

Rom. 12:1-2. Så nu förmanar jag er, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande offer och heligt offer som behagar Gud - er andliga gudstjänst. Och anpassa er inte efter den här världen, utan utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.

Rom. 6:11. Så skall ni se på er själva: ni är döda från synden och lever för Gud i Kristus Jesus.

1Pet. 2:4-5. Kom till honom, den levande stenen, som visserligen är förkastad av människor men är utvald och dyrbar inför Gud. Och låt er själva som levande stenar byggas upp till ett andligt hus, ett heligt prästerskap, som skall frambära andliga offer som Gud tack vare Jesus Kristus tar emot med glädje.
 

Mer kommer....