GUD - "JAG ÄR"

Joh 1:16. Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son,för att den som tror på Honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.
17. Inte sände Gud sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom Honom.
18. Den som tror på Honom blir inte dömd, men den som inte tror på Honom är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde sons namn.

Matt 20:28. Så har inte heller Människosonen kommit för att bli tjänad utan för att tjäna och ge sitt liv till lösen för många.


Jak 1:17. Allt det goda vi får och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer från ljusets Fader, hos vilken ingen förändring sker och ingen växling mellan ljus och mörker.

Jer 32:17. O, Herre, Herre, se, du har gjort himmel och jord genom din stora kraft och din utsträckta arm. För dig är ingenting omöjligt.

Ps 90:2. Från evighet till evighet är du Gud.

Upp 1:8. Jag är A och O, säger Herren Gud, han som var och är och kommer, den Allmäkitge.

2 Mos 3:14. "Jag Är." Gud kallar sig själv för "Jag Är." Gud befinner sig över tiden. Allt är närvarande i honom.

Ps 19:2. Himmlarna vittnar om Guds härligthet, himlavalvet förkunnar hans verk.

Joh 18:5. "Jag Är." Kallar sig Jesus när hans grips.

Jesus tillfångatogs. Misshandlades, förnedrades, spikades fast genom händer och fötter. Fick hänga på ett kors och när döden var nära säger Jesus  i sina svåra plågor med hög röst "det är fullbordat".

Meditera över att den som kallar sig "Jag Är" dör för dig. Jesus är det fullkomliga offret som offrar sig för att du skall bli friköpt och få leva i evighet tillsammans med din Skapare.

När sedan Jesus återuppstått och besegrat döden lovar han att den Helige Ande ges till dig som en gåva så du kan ha nära och djup kontakt med Gud.

Heb. 9:24. Jesus gick in i själva himlen för att nu träda fram inför Guds ansikte för vår skull.

Joh 6:63. Det är Anden som ger liv.

Jesus sade till lärjungarna vid himelsfärden: "När den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem och i helan Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns."

Apg. 2. 1-4. När pingstdagen hade kommit var de alla samlade. Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allt eftersom Anden ingav dem att tala.

Ef 2:19. Alltså är ni inte längre gäster och främlingar utan medborgare tillssammans med de heliga och tillhör Guds familj.

1 Pet. 2:9. Men ni är ett utvalt släkte, ett konugslikt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar, han som kallat er från mörkret till sitt underbara ljus.
Mer kommer......